miércoles, 12 de marzo de 2008

MUSEO DEL COMIC EN ANDORRA


El proyecto de un museo del cómic andorrano cristaliza

Según publicó ayer en Diari d'Andorra, el Comú de la Massana, la parroquia andorrana donde se celebra el ya popular festival de la historieta organizado por Joan Pieras, ha dado ya los primeros pasos para montar un museo de la historieta, la animación y la ilustración
El artículo, de Mireia Losilla, se reproduce a continuación debido a su gran interés para todos los interesados por el medio:

"Tot i tractar-se d’un projecte molt embrionari, Camp el vol enllestir en aquesta legislatura

Un museu dedicat exclusivament al món del còmic i l’animació podria fer-se realitat a la parròquia de la Massana abans que s’acabi la present legislatura. Així ho va anunciar el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, al diari BONDIA, que va afegir que es tracta “d’un projecte molt embrionari i encara no s’ha estudiat quin seria l’espai ni el finançament que s’hi destinaria”.
La idea de dedicar un espai específic al còmic respon, segons Camp, a l’èxit constatat durant anys de les edicions de La Massana Còmic, que se celebra des de fa onze anys a la parròquia. “Ens agradaria que la parròquia esdevingués un referent del món de l’animació i el còmic”, va apuntar el cònsol major, que va recordar que encara no s’han iniciat les converses per tractar els detalls del projecte. D’altra banda, Camp va explicar que aquesta iniciativa va sorgir arran de la voluntat de l’Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació (ARCA), creada pel director de La Massana Còmic, Joan Pieras, que reivindica des de fa temps un espai d’aquestes característiques. En aquest sentit, Pieras afirma que “Andorra és un punt estratègic entre Espanya i França, dos països on el món del còmic té molta força”, i per això creu que valdria la pena que la Massana allotgés una sala on es tractés tot el material i la investigació al voltant del món de les historietes il·lustrades. A més, el president de l’associació diu que “un museu potser seria un projecte molt ambiciós, i des de l’ARCA ens agrada definirho com un centre d’interpretació que a la llarga pugui exposar tot el fons de què disposa l’entitat, i voldríem que la mateixa associació s’encarregués de la gestió i divulgació d’aquest material. En definitiva, que el còmic fos present més enllà de La Massana Còmic”.
Després que l’ARCA s’establís oficialment com a entitat, el creador de l’associació, Joan Pieras, explica que diferents autors han cedit el seu material a l’entitat. Així, el dibuixant Carles Ezquerra és un dels il·lustradors que han cedit el seu fons amb l’objectiu de fer-ne difusió i de promoure el món del còmic en general. Ezquerra és un dels dibuixants més reconeguts del panorama internacional del còmic. Precisament, tot el material de què ara disposa l’ARCAes podria exposar en aquest centre d’interpretació que preveu fer el Comú massanenc. “Cal que la gent disposi d’un espai on pugui aprendre i descobrir tot el que es mou en el sector del còmic”, conclou Pieras."

El informe previo para la consolidación del proyecto se comentó en Diario de Avisos

En la fotografía, Pieras y Ezquerra, ante notario, en el acto de donación de fondos a L'Arca. Foto de Xavier Pujol

No hay comentarios: